.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«la meva missió és la de ser un testimoni de la veritat»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura de la profecia de Daniel

Tot mirant aquella visió de nit, vaig veure venir enmig dels núvols del cel com un Fill d’home, s’acostà al vell venerable, el presentaren davant d’ell i li fou donada la sobirania, la glòria i la reialesa, i tots els pobles, tribus i llengües li faran homenatge.
La seva sobirania és eterna, no passarà mai, la seva reialesa no decaurà.

Dn 7,13-14

Salm Responsorial

R. El Senyor és rei, va vestit de majestat.

El Senyor és rei, va vestit de majestat.
El Senyor va vestit i cenyit de poder. R

Manté ferm tot el món, incommovible.

El vostre soli es manté des del principi,
vós sou des de sempre. R

El vostre pacte és irrevocable;
la santedat, Senyor, escau a casa vostra
al llarg de tots els temps. R

Sl 92,1ab.1c-2.5 [R.: 1a]

Lectura de l’Apocalipsi de sant Joan
Jesucrist és el testimoni fidel, el primer ressuscitat d’entre els morts, el sobirà dels reis de la terra. Ell ens estima i ens ha alliberat dels nostres pecats amb la seva sang per fer de nosaltres una casa reial, uns sacerdots dedicats a Déu, el seu Pare; que li sigui donada la glòria i el poder pels segles dels segles. Amén.
Mireu, ve sobre els núvols, i tothom el veurà amb els propis ulls, fins aquells que el van traspassar, i totes les famílies de la terra es lamentaran per ell. Sí, amén.
Jo soc l’Alfa, la primera lletra de l’alfabet, i l’Omega, que és la darrera, diu el Senyor Déu, el qui és, el qui era i el qui ha de venir, el Déu de l’univers.

Ap 1,5-8

Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Pilat digué a Jesús: «Ets tu el rei dels jueus?»
Jesús contestà: «Surt de vós això que em pregunteu, o són d’altres els qui us ho han dit de mi?»
Respongué Pilat: «Jo, no soc pas jueu. És el teu poble i els mateixos grans sacerdots els qui t’han entregat a les meves mans. He de saber què has fet.»
Jesús respongué: «La meva reialesa no és cosa d’aquest món. Si fos d’aquest món, els meus homes haurien lluitat perquè jo no fos entregat als jueus. I és que la meva reialesa no és d’aquí.»
Pilat digué: «Per tant, vols dir que ets rei.»
Jesús contestà: «Teniu raó: jo soc rei. La meva missió és la de ser un testimoni de la veritat; per això he nascut i per això he vingut al món: tots els qui són de la veritat escolten la meva veu.»

Jn 18,33b-37

"La meva reialesa no és cosa d’aquest món"

La paraula rei en l’imaginari popular s’acostuma a associar amb poder, amb diners, amb imposició... Crist, al qual avui proclamem Rei de tot el món, és un rei així? Evident que no. Jesús deixa clares dues coses: primera, Ell és rei: Teniu raó, jo soc rei. Segona afirmació: La meva reialesa no és cosa d’aquest món. Si fos d’aquest món, els meus homes haurien lluitat perquè jo no fos entregat als jueus. I és que la meva reialesa no és d’aquí. En quin sentit, doncs, és rei?: La meva missió és la de ser un testimoni de la veritat; per això he vingut al món: tots els qui són de la veritat escolten la meva veu. Jesús ens ha vingut a revelar, a comunicar, a mostrar la veritat sobre Déu. La seva sobirania no es pot descriure en termes de sobirania humana. La veritat no és una teoria sinó que s’identifica amb ell mateix. Ell no té veritables súbdits, sinó deixebles que escolten la seva veu i la segueixen perquè veuen en ella la veritat. Els qui estan a favor de la veritat, els qui la cerquen poden entendre en quin sentit és rei. La primera lectura ens parla de l’hora final, del judici definitiu. I ens diu que el Fill de l’home rep una sobirania eterna un regne que no passarà mai. No és un regne temporal o terrenal, sinó transcendent, universal.
També la segona lectura ens parla d’aquest regne: El primer ressuscitat d’entre els morts, el sobirà dels reis de la terra, Crist ha fet de nosaltres una casa reial, uns sacerdots dedicats al seu Pare: que li sigui donada la glòria i el poder pels segles dels segles. És el que celebrem avui. Ell és rei perquè ens estima i ens ha alliberat dels nostres pecats amb la seva sang.
En paraules del prefaci d’avui el seu regne és de veritat i de vida, de santedat i de gràcia, de justícia, d’amor i de pau. Participar del seu regne, lluitar pel seu regne vol dir treballar per la justícia, la llibertat, la pau, l’amor, la felicitat per a tothom. Vol dir saber que només ell és la Veritat. Res a veure amb els reis i poderosos d’aquest món.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES